ÇorbalarMenülerYiyecekler

1. Diyet Tavuk Çorbası

1.1 Diyet | Tavuk Çorbası nasıl yapılır ?

1.2 Diyet Çorba

Ölçüleri düzenlenmiş, Diyet  Tavuk Çorba

Tavuk göğsü derisi alınmış olarak değerlendirdiğimizde , protein, fosfor, demir, ve  çinko açısından zengin bir besindir. Derisi ile tüketildiği takdirde alınan kaloriyi arttırır.

Alttaki değerler doğal ortamında doğal gelişimi ile tüketilen tavuklar için geçerlidir. Ne yazık ki market tavukları için yararından çok zararı var diyebiliriz. Hazır market tavukları bağırsak geçirgenliğine ve bağışıklık sistemine zararlı etkilere sahiptir. Bu şekilde alınan tavukları asla önermemekle beraber kullanmak zorunda iseniz yılda en fazla bir veya iki kez tüketilebilir denebilir. Üzücü değil mi ? Sağlıklı beslenmede, kilo vermede, protein gereksinimini sağlamada çok önemli olan tavuğu malesef doğal koşullarda tüketememek. Yine de eğer çok güvendiğiniz bir yer varsa haftada en az bir kere tüketilmesini öneriyorum. Merkez şehirlerde zor olmakla beraber, özellikle online diyetisyen olarak çalıştığım ve merkezden uzak olan danışanlarım bu konuda daha şanslı .

Diyet Tavuk Çorba için besin değerleri

Tavuk Göğsü Besin Değerleri

Besin Değeri 100 gramda Açıklamalar
Kalori 120 kcal Diğer et grubuna göre daha fazla miktarada daha az kalori içerir.
Karbonhidrat 0.0 g Şeker, kollesterol ve kanser hastalarına önerilir.
     Lif 0.0 g Bağırsaklar üzerine etkisi eser miktardadır.
Protein 22.5 g Yüksek protein içerir.
Yağ 2.6 g Diğer etlerin eş miktarlarına göre daha az yağ içerir.
     Kolesterol 73.0 mg İyi kollesterol içeriği daha yoğundur.
A Vitamini 30.0 IU   –
C Vitamini 0.0 mg   –
Potasyum 334.0 mg   –
Kalsiyum 5.0 mg   –
Demir 0.4 mg   –

MALZEMELER (4 kişi için)

  • 3-4 adet tavuk göğsü
  • 2  yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1,5 su bardağı kadar tavuk suyu
  •  1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, zerdeçal

diyet tavuk çorba

HAZIRLAMA

  • Tavuk göğsünü 30 dakika kadar haşlayın ve haşlama suyunu başka bir kaba alın.
  • Küp şeklinde parçalara ayırın. Küçük kalan parçaları tel tel ayırabilirsiniz.
  • Zeytinyağınıpişirme kabına alıp kızdırın ve içine küp şeklinde doğradığınız tavuk parçalarını atıp kısa bir süre kızartın.
  • Üzerine az miktar suda ezilmiş salçayı ilave edin .
  • 3-4 dakika kadar karışımı aynı yönde çevirin.
  • Önce sıvı malzemelerin tamamını, sonrasında baharatları ekleyin.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar pişirin.
  • Diyet Tavuk Çorbanız Hazır.

Ankara Klinik Diyetisyen  Füsun BİLGİN ÇAKMAK -2021

 

 

Devamı...

Diğer Paylaşımlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Bakmak İster misin?
Kapat
Back to top button