1.2 YEŞİL MERCİMEK YAHNİSİ
Yeşil mercimek söz konusu olduğunda , protein ve demir minerali açısından zengin bir besindir. pişme süresi diğer kurubaklagillere kıyasla daha kısa sürede olduğu için de yine diğer kurubaklagillere göre glisemik endeksi düşüktür ve bu sizin tokluk sürenizin daha uzun olacağı anlamını taşır.
Dikkat!!, protein içeriği yüksek olduğu için gud hastalarına önerilmez.
MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ,karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- 60 gr kıyma
HAZIRLANIŞI
- Yeşil mercimeği 2 saat öncesinden ya da mümkünse bir gece önceden suda bekletin.
- Daha sonra suda beklettiğiniz mercimeklerin suyunu süzüp iyice yıkayın.
- 1 yemek kaşığı yağı tencereye ekleyin ve beraberinde sarımsağı ilave ederek çok az pişirin.
- Sonrasında kıymayı ekleyip kavurun.
- Ardından 1 yemek kaşığı salçayı ve baharatları ekleyip biraz daha kavurun.
- Kavurduktan sonra mercimeği de ekleyip üstünü kapatacak kadar sıcak su koyun ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Yeşil Mercimek Yahnisi piştikten sonra 5 dk dinlendirmenizi ve ardından servis etmenizi öneririm.
- Afiyet olsun.
Düşük Kalorili Börek Tarifi Video Anlatım
Ankara Mahall Diyetisyen
Diyetisyen Füsun BİLGİN ÇAKMAK – 2021