Et YemekleriMenülerSebze YemekleriYiyecekler

1. Fırında Mantar

Fırında Mantar için Bilgiler

1. Fırında Mantar Nasıl Hazırlanır?

Bu tarifimde Fırında Mantarın sağlıklı ve lezzetli halini sizlerle paylaşıyor olacağım. Şimdiden afiyet olsun.

1.1 MANTARIN YARARLARI

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve kilo vermeye yardım

Mantar
https://www.fusunbilgin.com.tr/firinda-mantar-n…azirlanir-paneli/

cı olmasıyla bilinen mantarın içerisinde fazlaca A, K, D, P, B vitaminleri vardır . Aynı zamanda kalsiyum, demir gibi mineralleri içerisinde barındırır ve kolesterolü dengeleyen pek çok life sahip olduğu için kolesterolü düşürmeye yardımcı olan değerli bir besindir. Mantarın düzenli olarak tüketilmesi, vücutta enfeksiyon meydana gelmesini önlemeye yardımcı olur.

Mantar, içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt sağlığını da olumlu yönde etkilemesiyle bilinir. Kalorisi oldukça düşük bir besindir ve ısıl işlem görmesiyle birlikte kalorisi daha da düşer. Bu sebeple mantar tüketimi sıklıkla önerilir.

Not: Mantarı hazırlarken Besin Kaybını en aza indirmek için Fırında Mantar şeklinde kullanmanızı öneririm.

2. Fırında Sağlıklı Paneli Mantar Tarifi (Dip Sos İle)

Fırında Mantar
Sağlıklı ölçülerde sağlıklı Fırında Mantar Tarifi Fırında Mantar Resim – 2

 

 

 

 

 

2.1. MALZEMELER

  • 400 gr mantar
  • 1 yumurta
  • Galeta unu

2.1.1. Sos için;

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • Zerdeçal
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • 2 diş sarımsak

2.2. HAZIRLANIŞI

Öncelikle mantarları güzelce yıkayın. Ardından geniş bir kaba yumurtayı kırın ve iyice çırpın. Başka bir kaba galeta ununu koyun. Güzelce yıkadığımız mantarları önce yumurta sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.
170-180 derece fırında pişirin. Sosa batırarak tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

3. Mantar Hakkında

İsmi Latincede  fungi, tekil hâli: fungus tur. Sayısı fazla olan, çok hücreli ve/ veya  tek hücreli oluşumlarda ökaryotik olarak adlandırılan canlıyı kapsayan bir ailedir.

Besin Değeri 100 gramda Açıklama
Kalori 28 kcal Düşük Kalori
Karbonhidrat 4.4 g Düşük ve kompleks karbonhidrat
Lif 0.8 g Düşük Lif
Protein 2.7 g Et grubundan düşük, tahıl ve sebze grubundan yüksek değerde protein
Yağ 0.3 g Eser Yağ
Kolesterol 0.0 mg
A Vitamini 0.0 IU
C Vitamini 3.0 mg Düşük Miktarda C vitamini
Potasyum 414.0 mg Ödem atıcı, Kan basıncında etkili, Pıhtışlaşmada etkili
Kalsiyum 6.0 mg Hiperkalsemi için uygun
Demir 0.8 mg Düşük

 

 

 

 

 

Önerilen Video | Göbek Yağlarını Yakan Besinler

İnstagram : dyt.fusunbilgincakmak

Mahall  Diyetisyen – Ankara Klinik Diyetisyen – 2021

Devamı...

Diğer Paylaşımlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Bakmak İster misin?
Kapat
Back to top button