MenülerSebze YemekleriYiyecekler

Barçello Yemeği

Ispanak, peynir ve yumurta ile yapılan Barçello Yemeği

BARÇELLO NASIL YAPILIR

Bağışıklık sisteminizi güçlendiren bir tarif.

Malzemeler (4 kişilik):

  • ½ kg ıspanak
  • 200 gr beyaz beynir
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy patates
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

**** Not: sebzeleri yıkadıktan sonra 1 tatlı kaşığı karbonatlı suya koyun ve 10 dakika kadar bekletin ve tekrar yıkayın.  Bu aşamada tarım ilaçlarının sebzelerin üzerinden arınmasını sağlarsanız. ***

Barçello Yapılışı:

  • Ispanakları doğrayın, ardından yağlı kağıt üzerinde tepsiye dizin.
  • Rendelenmiş peynir ve rendelenip suyu süzülmüş patatesi ekleyin.
  • Zeytinyağını, yumurtayı ve baharatları ekleyin.
  • Hepsini karıştırın.
  • Üstüne suda ezilmiş salçayı (küçük doğranmış domates de olur) ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırına yerleştirin.

Yanında ayranla tüketilmesi önerilir.

Afiyet olsun.

Ankara Diyetisyen – Füsun Bilgin Çakmak

 

Devamı...

Diğer Paylaşımlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Bakmak İster misin?
Kapat
Back to top button