MenülerSebze YemekleriYiyecekler
Barçello Yemeği
Ispanak, peynir ve yumurta ile yapılan Barçello Yemeği
BARÇELLO NASIL YAPILIR
Bağışıklık sisteminizi güçlendiren bir tarif.
Malzemeler (4 kişilik):
- ½ kg ıspanak
- 200 gr beyaz beynir
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy patates
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
**** Not: sebzeleri yıkadıktan sonra 1 tatlı kaşığı karbonatlı suya koyun ve 10 dakika kadar bekletin ve tekrar yıkayın. Bu aşamada tarım ilaçlarının sebzelerin üzerinden arınmasını sağlarsanız. ***
Barçello Yapılışı:
- Ispanakları doğrayın, ardından yağlı kağıt üzerinde tepsiye dizin.
- Rendelenmiş peynir ve rendelenip suyu süzülmüş patatesi ekleyin.
- Zeytinyağını, yumurtayı ve baharatları ekleyin.
- Hepsini karıştırın.
- Üstüne suda ezilmiş salçayı (küçük doğranmış domates de olur) ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırına yerleştirin.
Yanında ayranla tüketilmesi önerilir.
Afiyet olsun.
Ankara Diyetisyen – Füsun Bilgin Çakmak
Bir Yorum