Pazar Kahvaltılarında veya misafirlerinizi ağırlamak için yapabileceğiniz, kolay , pratik börek tarifi
Gerekli Malzemeler (börek içi için)
kısaca evde ne varsa , benim önerim;
peynir – her tür olabilir . yaklaşık 4 kişi için 100 gram kadar
pastırma (4 ince dilim)
haşlanmış 1 orta boy ezilmiş şekilde patates
sevdiğiniz sebzeleri az yağda soteleyerekte kullanabilirsiniz
(salam sosis olayına sakın girmeyin 🙂
yukarıdaki malzemelerden 2 tane seçin.
Eğer isterseniz herhangi birini 2 ölçü olarak ta kullanabilirsiniz.
Börek Harcı İçin;
1 /2 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağ
1 su bardağı kadar yoğurt
karabiber
karıştırın.
ve tabi ki + 1 yufka
Yapılışı
-yufkayı zemine serin. ucunu 3 cm kadar katlayın
– Hazırladığınız harcı üzerine yayın
– tek sıra halinde kıvırdığınız kısma bir sıra istediğiniz iç malzemesini yayın
– yufkayı 2-3 kez yuvarladıktan sonra 2. malzemeyi aynı şekilde yayın
– yanmaz tavaya yuvarlak şekilde yerleştirin.
– kalan harcı üzerine yayın
– ağzını kapatın
– altı pişince ters çevirin
– böreğimiz hazır , tamamen piştikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Toplam kalori : 1200 = 5 porsiyon
1 porsiyon: 240 KKalori
Yanında ayranla tüketilmesini öneririm.
Video anlatım için;
Börek yiyerek kilomuzu formda tutmak, çok güzel yaaa… Teşekkürler.