MenülerPilavlarYiyecekler
En Son Paylaşımlar

1. MEYHANE PİLAVI

MEYHANE PİLAVI TARİFİ SAĞLIKLI ÖNERİLERİ İLE BERABER..

MEYHANE PİLAVI TARİFİ 

meyhane pilavı

Meyhane pilavı ;

ASLINDA PİLAVLARIN İÇİNDE EN MASUM VE EN SAĞLIKLI OLANLARINDAN BİR YEMEKTİR.

içerdiği sebzelerden dolayı hem antioksidan hem lif içeriği yönünden zengindir ayrıca bulgurun glisemik endeksi düşük olduğu için tokluk süresini uzatır atabi burada dikkat etmemiz gereken ; yemek ne kadar sağlıklı olursa olsun aşırı miktarda tüketimden kaçınmak olacaktır.

Küçük bir öneri; isterseniz kullanılacak su miktarının bir kısmını et suyu, kemik suyu veya tabi bulabiliyorsanız doğal tavuk suyu ile kullanabilirsiniz.

Çorba önerisi için tıklayın.

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet kapa biber veya 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1.5  yemek kaşığı kadar domates salçası veya 5 orta boy domates
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası  (gastrit veya ülser sorununuz varsa biber salçasını acı tercih etmeyin.)
  • 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur (çok iri olmayacak)
  • 2 adet domates
  • 3  su bardağı sıcak su ( her bulgur türünün su çekme miktarı farklı olabilir bu nedenle yanınızda fazladan sıcak su bulundurmanızda fayda var.

HAZIRLAMA

  1. Soğanı  ve tüm biberleri  küp şeklinde doğrayın. ( soğan doğrarken gözlerinizin yaşarmaması için kesme tahtasına bir miktar sirke dökebilirsiniz)
  2. Sarımsakları çok ince olacak şekilde doğrayın.

3. Yağları beraber olacak şekilde pilav yapacağınız tencereye koyun ve çok az kızdırın.

4. Soğanları çok az yağda çevirip biberleri ekleyin.

5. Biberler yumuşadığında bulguru ekleyerek 3 dakika kadar kavurun

6. Domates dışında ; Sarımsak, ve diğer kalan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın .

7. İrice doğranan domatesleri ekleyin.

9. Sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kadar pişirin.

10. Son olarak pilavımız  suyunu çekince üzerini bir kağıt havluyla kapatın ve demlenmeye bırakın .

Afiyet Olsun.

Dyt. Füsun BİLGİN ÇAKMAK

Ankara Diyetisyen – Bağlıca Diyetisyen – 2021

https://www.youtube.com/channel/UCe7Z1raOSgZ1poUlAKGkwPw

Önerilen Video.

 

 

 

 

Devamı...

Diğer Paylaşımlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca Bakmak İster misin?
Kapat
Back to top button