Soğan Çorbası Tarifi
Malzemeler (4 porsiyon)
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
1,5 çorba kaşığı un
4-5 su bardağı su sıcak olacak ( et suyuda olabilir )
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı ortadan kesin, yarım halkaları elde etmek için ince ince kesin.
1 kaşık tereyağını tencerede eritin, soğanları kavurun.
Hafif pembeleşmeye yakın ununu ekleyin.
Soğanla beraber 2 dakika kadar kavurun.
Önceden hazırladığınız sıcak suyu karışıma yavaş yavaş ekleyin ve bu aşamada karıştırmaya devam edin.
5 dakika kadar pişirin. Karabiber ve tuzunu ayarlayın.
(son aşamada isteğe bağlı olarak 1/2 su bardağı süt ekleyebilirsiniz)
1 porsiyon
ortalama 70 – 100 Kkalori (et suyu olmadığında) enerji içerir.
Soğan içeriğinde bulunan kimyasallar nedeniyle iyi doğal antibiyotik olarak belirtebileceğimiz bir besindir. Yine prebiyotik özelliği ile bağırsak sağlığı için de önemlidir.
Bu tarif, içeriği nedeni ile karbonhidrat açısından yoğun olduğu için yanında mutlaka proteini yüksek bir besin kullanılarak (yoğurt ve et olabilir) tüketilmelidir. Aksi durumda kan şekeri nispeten hızlı yükselebilir ve bu sağlıksız bir örüntüye sahip tüm öğünler için geçerlidir.
Yine harika tarifler,lezzetler her zamanki gibi supersiniz hocam.
Afiyet Olsun 🙂